(קופון שווה לחיתולי צ'רלי בננה בסוף הפוסט) כשאנשים שומעים שאנחנו מחתלים עם חיתולי בד רב פעמיים, התגובות לרוב מתחלקות לשתיים – חלק מהאנשים בכלל לא מבינים למה שנעשה כזה דבר לעצמנו ולתינוק, וחלק לא קטן מהאנשים מתעניינים בכנות אם גם הם יכולים לחתל בחיתולים רב פעמיים. הרבה אנשים מספרים שגם הם ניסו להשתמש בחיתולי בד רב פעמיים אך לא הצליחו מסיבות שונות.
אנחנו משתמשים באותם 30 חיתולים כבר על שני ילדים, במשך שלוש שנים. לילד השני כמעט ולא קניתי חיתולים!
בא לכם גם? תמשיכו לקרוא. אה, ובסוף יש לנו הטבה מגניבה!
למה להשתמש בחיתולי בד רב פעמיים לתינוקות?
לשימוש בחיתולי בד יש לא מעט יתרונות!
אקולוגי:
היום כשנושא הקיימות עלה לכותרות, כולנו כבר מבינים את הבעייתיות שבשימוש חד פעמי בכלים ובחפצים. יוזמות מדהימות קמות כדי להחליף את כמויות החד פעמי שבשימוש יום יומי בגנים ובאירועים, ובאמת ניראה שהרבה יותר אנשים כבר נמנעים מכלים חד פעמי.
מי שגידל תינוק יודע – תינוקות "מייצרים" המון זבל. רוב הזבל הזה הוא למעשה חיתולים חד פעמיים – חיתול שנעשה בו שימוש יחיד של כמה שעות, ומיד אחר כך מושלך לפח. אנחנו משתדלים לא לחשוב על מה שקורה אחרי החלק הזה, אבל האמת היא שאנחנו צריכים לחשוב על זה. החיתולים לא נעלמים מהעולם, כל החיתולים החד פעמיים שיוצרו אי פעם עדיין קיימים, ולא קרובים להתפרק בכלל אם אי פעם.
יש אנשים שטוענים כי חיתולי בד רב פעמיים הם פחות אקולוגיים בגלל השימוש הרב במים שנעשה בכביסה. אני אחסוך מכם את החישובים לגבי כמויות המים שבשימוש בעת ייצור חיתול חד פעמי ושינועו, כפול כל החיתולים שכל תינוק משתמש בהם במהלך חייו. תסמכו עלי שאין שום ספק שעדיף לעשות שימוש חוזר בחיתול בד רב פעמי מאשר להשליך אלפי חיתולי פלסטיק לכל תינוק. 😉
כלכלי:
בחיתולי בד ישנה השקעה כלכלית ראשונית גבוהה יחסית. עלות של חיתול חדש היא בין 40-100 ש"ח, ואחר כך כמעט ואין עלות. אני מכבסת את החיתולים באותה אבקה שאני משתמשת בה לשאר הכביסה בבית, ואצלי בבית מדובר בתוספת של שתי מכונות בשבוע, כך שזה ממש לא משמעותי בחשבון החשמל/מים.
יש לא מעט חישובים לעניין החסכון הכלכלי. החישובים האלה מחשבים כמה מוציאים על חיתול חד פעמי אחד, כפול מספר ההחתלות ביום, כפול מספר הימים שהילד מחותל.
לדוגמה, עבור תינוק אחד שנגמל כבר בגיל שנתיים וחותל בממוצע ב6 חיתולים ביום בעלות ממוצעת של 0.7 אגורות, תוציאו לאחר שנתיים 3066 ש"ח.
לעומת זאת, אני הוצאתי על כל החיתולים הרב-פעמיים שלי סך של כ-2500 ש"ח, והשתמשתי בהם לשני ילדים. החיסכון פה כבר ממש משמעותי.💰
כל זאת מבלי להזכיר שיש לחיתולים רב פעמיים שוק יד שניה! ידעתם שאפשר לקנות ולמכור חיתולים משומשים? המחיר משתנה לפי מצב החיתול, ואפשר בהחלט להחזיר חלק מההשקעה לאחר השימוש. את החיתולים המשומשים מחטאים ומעבירים לטוסיק הבא.
מה שכן, כמו בכל תחום גם כאן אפשר להדרדר.. אפשר בקלות להתמכר להדפסים המתוקים ולרצות להתחדש כל הזמן בעוד ועוד סוגים. ידעתם שיש חיתולי בד שהם פריטי אספנות? יש לא מעט אנשים שמתחזקים את סטאש (מאגר) החיתולים שלהם ממש כמו אוסף. אם רוצים לשמור על זה מינימליסטי וכלכלי, כדאי לנסות להימנע מהצד הצרכניסטי של העניין ולהתמקד בפרקטיות. וזה קשה, כי הם כל כך מתוקים.
+ לקריאה נוספת על איך מינימליזם חסך לי כסף
נעים לתינוק:
כל אישה אחרי לידה שהשתמשה בתחתונים חד פעמיים יודעת. זה לא נעים, ואין צורך להרחיב. ברור שהרבה יותר נעים להיות עם בד רך ומלטף באזור, מאשר עם חיתול פלסטיקי. ובטח כשתינוקות לובשים חיתול בכל רגע נתון למשך כשנתיים-שלוש!
חמוד:
זאת כנראה הנקודה הכי שטחית אבל היא ממש חשובה! חיתולי בד רב פעמיים הם מתוקים בטירוף! בניגוד לחיתולים החד פעמיים הפשוטים, לחיתולים רב פעמיים יש לוק שקשה לעמוד בפניו – הטוסיק הנפוח מקושט במיליון ציורים מתוקים. ולי יש חולשה לחיתולים חלקים בצבעים מהממים.
באיזה חיתולי בד רב פעמיים אני משתמשת?
אז כן, בהתחלה זה ניראה קצת מסובך, כשמנסים לקרוא קצת מרגישים כאילו דרכנו בתוך עולם אחר עם חוקים ושפה משלו, אבל תוך כמה ימים של שימוש הכל מתבהר.
החיתולים של היום לא דומים לחיתולים של פעם. הם הרבה יותר "משוכללים". החיתולים מורכבים מבדים סופגים, ומשכבה חיצונית אטומה לנוזלים ששומרת הכל בפנים (ולא, אין קקי גב בחיתולי בד!).
יש כמה סוגים שונים של חיתולים. כדי לא להציף אני לא ארחיב על כל סוג, אבל אני כן אגיד ששווה להתנסות קצת בכל סוג, כדי לראות למה אתם מתחברים.
(ולהשלמת הידע אני שולחת אתכם לקרוא את הכתבה המעולה הזאת ב9instyle שמסבירה בפשטות על כל סוגי החיתולים.)
אנחנו בחרנו יחסית בתחילת הדרך להתמקד בחיתולי כיס. כשמם כן הם, חיתולים שיש בהם כיס, אליו מכניסים רפידות בד סופגות. בחרנו בסוג הזה כי הוא קל לניקוי, קל לשימוש במסגרת, זול יחסית, ואפשר להתאים בו את רמת הספיגה בהתאם לתינוק.
שגרת חיתולי הבד שלנו
במהלך היום אנחנו מחתלים את התינוק רגיל! עם כמה התאמות קטנות:
- כשמחליפים את החיתול, במקום לזרוק אותו לשקית בפח, מניחים אותו בשקית בד רב פעמית.
(לא מדובר בשקיות בד של הסופר, אלא תיק בד מיוחד שעשוי מאותו חומר אטום לריחות ונוזלים שבחיתולים – ווטבג wetbag)
- כשהתברכנו בקקי, אנחנו משתמשים בהגנה כפולה – חיתול הקקי מוכנס לתוך ווטבג קטן, שנכנס לתוך הווטבג הגדול
(בדיוק כמו לזרוק טיטול עם קקי לשקית פלסטיק קטנה שנכנסת לפח הגדול).
- בסוף היום אנחנו מקדישים 5 דקות לטיפול בחיתולים – כל החיתולים מהיום נכנסים למכונת הכביסה לתכנית קצרה של 15 דקות.
את חיתולי הקקי אנחנו קודם שוטפים לתוך האסלה, בעזרת שפריצר שמותקן לנו באסלה (בידה).
וכן, זה לא החלק הכי נעים ביום שלי. אבל זה מאוד זריז ואני מתייחסת לזה כמו שטיפת כלים – גם את זה אני לא אוהבת, אבל אני לא אוכלת בכלים חד פעמיים.
אחרי שהחיתולים עברו כביסה קצרה הם נתלים לייבוש בפיר הכביסה שלנו. כשהם יבשים לגמרי הם יכולים לעבור לסל הכביסה שלהם (ולא, אין להם ריח).
פעמיים בשבוע אנחנו מריצים תכנית כביסה ארוכה במיוחד לכל החיתולים, עם כמויות אבקה מדויקות, אחריה הם יוצאים נקיים, רכים ונעימים – מוכנים לעלות על הטוסיק לסיבוב נוסף!
וכך כבר שלוש שנים שהם עובדים ועובדים.. נעימים, ריחניים ונקיים. בלי ריחות, בלי כתמים, בלי פריחות, בלי קקי גב ופיגועים מסוגים שונים..
הסוד האמיתי של המחתלים בבד
חשוב להגיד – יש עוד סוגים של שגרות לחיתולי בד! כל משפחה מאמצת לה את השגרה שמתאימה לה. בפוסט הזה אני מפרטת על השגרה שלנו, אבל יש עוד המון אפשרויות שתוכלו להיחשף אליהן בקבוצת הפייסבוק המעולה:
חיתולי בד למתחילים, וכמובן בקבוצת האם שלה סודות חיתולי הבד.
הקבוצות מנוהלות בהתנדבות על ידי שתי המומחיות מספר אחת לחיתולי בד בארץ. בקבוצות תמצאו את כל המידע והתמיכה שצריך כדי לצאת לדרך, וגם כדי להמשיך. למשל ניתן למצוא שם הנחיות כביסה מפורטות לכל סוג של מכונת כביסה, כולל כמות אבקה במ"ל, בהתאם לקיבולת המכונה ולכמות החיתולים המלוכלכים. בקיצור – מדע החיתולים.
בנוסף, אם בהמשך הדרך מתעוררת בעיה כלשהי, ניתן למצוא שם את כל הפתרונות והמון תמיכה.
ועכשיו לתכלס – איך מתחילים?
מי שהספיק להכיר אותי מעט כבר יודע את הגישה שלי לכל דבר ועניין – פשוט להתחיל!
לא צריך בבת אחת להחליף את כל החיתולים בחיתולי בד, אפשר בהחלט לקנות שלושה-ארבעה חיתולים, מסוגים שונים, ולשלב אותם ביחד עם חיד פעמי, עד שקולטים את הקטע.
באופן אישי אנחנו שכרנו ערכת התנסות לניובורן כשמעיין, הבכור שלנו, נולד. אבל היינו כל כך מבולבלים שלא מצאנו את הידיים והרגליים, והערכה נזנחה. כשמעיין היה בן שלושה חודשים הרגשנו מוכנים לנסות שוב, וקנינו שלושה חיתולים מסוגים שונים. וכך לאט לאט הוספנו עוד ועוד חיתולים לאוסף עד שיכלנו לעבור להחתלה מלאה בבד.
אז לא, לא צריך להשתגע ולקנות ישר 30 חיתולים. וכן, אפשר לחכות שהתזמון יתאים לנו.
הצעה מיוחדת לרכישת חיתולי בד רב פעמיים – קופון לחיתולי צ'רלי בננה
החיתולים הרב פעמיים האהובים עלי הם חיתולי הכיס של צ'רלי בננה. אני אוהבת את המותג הזה ממספר סיבות: החיתולים יושבים מעולה על הקטנים שלי, למחתלים לא מנוסים (הגננת) קל מאוד לחתל בהם, ובהשוואה לחיתולים ממותגים אחרים הם מחזיקים מאוד יפה עם השנים ולא מאבדים מכוחם. בנוסף המחיר שלהם סופר ידידותי יחסית למותגים, יש עליהם הרבה מבצעים ואפשר לקנות אותם במארזים שונים מה שממש מוריד את המחיר לחיתול.
בשלב די מוקדם החלטנו להתמקד בעיקר בחיתולי צ'רלי בננה, 80% מהסטאש שלנו מורכב מחיתולי צ'רלי בננה ואני ממש מרוצה מההחלטה הזאת שהוכיחה את עצמה עם השנים.
וכמעט הכי חשוב – השירות של צ'רלי בננה מעולה! אחינעם המשווקת שלהם זמינה בוואטספ ועונה לכל שאלה ממש בשמחה, אפשר להתייעץ איתה ולשלוח תמונות כדי לוודא שחיתלתם כמו שצריך והיא עונה באהבה ובכיף.
השירות שלה כל כך מצוין שהחלטתי לפנות אליה וביקשתי ממנה אם אפשר לקבל הטבה לקוראים שלי, והיא כמובן מיד שמחה על הרעיון והציעה לתת קופון של 20 שקלים לרכישה באתר!
לא מדובר בקופון רווחי, אין לי עניין ברווח כאן. זה נטו כדי לתת ערך לקוראים שלי שרוצים להתנסות, ואני חושבת שצ'רלי בננה זה חיתול מעולה להתנסות בו.
דווקא בימים טרופים אלה זאת הזדמנות מעולה להתנסות בחיתולים רב פעמיים – אנחנו ממילא בבית עם הקטנטנים, אפשר לנסות ולשחק עם החיתולים בלי הצורך לארוז תיק החתלה מלא בבגדי החלפה. 😁
אז אם בא לכם לנסות, אתם מוזמנים לקפוץ לאתר של צ'רלי בננה, לבחור לכם חיתולים חמודים ולהזין את הקופון.
קופון לצ'רלי בננה
קוד קופון: minimal20מקנה 20 שקלים לרכישה אתר צ'רלי בננה.
כל התמונות המתוקות בפוסט הן באדיבות חברי הקבוצה סודות חיתולי הבד!
ספרו לי בתגובות אם אתם מחתלים בבד ומתים על זה, מיסיונרים כמוני, או שעוד לא התחלתם. 😉 ואם יש עוד שאלות אני אשמח לענות!
17 Responses
היי, תודה על הפוסט הקליל והמעניין. אני מתעניינת לאחרונה בנושא וזה נתן לי כיוונים טובים למחשבה ותכנון.
רציתי להמליץ לשים תאריך על הפוסט (או לבקש ממי שבנה לך את האתר), כדי שנוכל לדעת עד כמה עדכנית הכתבה. או הקופון 😉
היי חני, אני שמחה שהפוסט תרם לך! 🙂
אני בהחלט אחשוב על להוסיף תאריך. הקופון עדיין רלוונטי (כמובן שאעדכן כשלא), ניסית להשתמש בו?
כל פוסט שלך סוחף ומעניין! וכמובן מחדש ומלמד (:
ואני אהפוך לאמא רק עוד כמה חודשים.. אבל לגמרי השתכנעתי וכבר התחלתי בהצטרפות לקבוצות וקריאת חומר בנושא בזכותך
מחכה כבר לפרסום פוסט חדש (:
וואו גבריאל תודה רבה רבה! איזה כיף לי לשמוע. ❤️
אני ממש שמחה שנכנסת לקבוצות – גם אני עשיתי את זה עוד בהריון, יש באמת הרבה מה ללמוד.. 😂 את כמובן מוזמנת להתייעץ איתי ברגע האמת כמה שתרצי.. זה ממש עוזר כשיש תמיכה בהתחלה.
ושיהיה בשעה טובה!
לצערי הזמנתי ושכחתי ממנו, אבל כשיגיעו המוצרים ואתנסה, אחשוב על להזמין נוספים בהתאם כמובן. תודה על התגובה ועל הבלוג כולו, תורם לי גם אם אני מרגישה שאני עוד רחוקה מלהיות מינימליסטית במשהו (התמכרות לקניות ולפלאפון בתהליכי גמילה)
לא נורא, אני מקווה שתיהני מהמוצרים ושהם יתאימו. אשמח לשמוע כמובן!🙏🏻
וכולנו מתחילים מאיפושהו, לא נדבר על איפה אני התחלתי 😂
מעניין ומלמד מאוד, חיזקת לי את התחושות לגבי החתלה בבד 🙂 אני לפני לידה ואשמח לשמוע מה המותגים האחרים שניסית ואהבת או לא אהבת ולמה, בינתיים בונה על הזמנה עיקרית מצ'רלי בננה אבל ראיתי בפייסבוק נתקלתי בתגובות שונות על דליפות לילה איתם ואני רוצה להכיר עוד סוגים.
היי סיון!
אני מסכימה שצ'רלי בננה יכולים פחות להתאים ללילה – שאז נרצה שהתינוק יהיה 10-12 שעות עם אותו חיתול, כך שצריך ספיגה רבה.
אני לרוב בלילה משתמשת ברפידות טבעיות דקות בתוך חיתול כיס (גם צ'רלי בננה וגם חיתולי כיס אחרים), מסיבה כלכלית (זה יותר זול מאשר לקנות חיתולי לילה יעודיים), אבל יש חיתולים "תותחים" ייעודיים ללילה כמו בלוברי דלוקס.
המלצה שלי – לרוב בחודשים הראשונים התינוק עושה קקי גם בלילה ובכל מקרה מחליפים, כך שיש זמן עד שתצטרכי למצוא פתרון ללילה. אני ממליצה בינתיים להתרכז בהחתלת יום ולא להתחיל הכל בבת אחת.
ובאופן כללי אני לא ממליצה על חיתולי כיס של באם (באמג'יניוס), הם נהדרים בהתחלה ומאוד מפתים, אבל נשחקים מאוד מהר ודורשים החלפה של הגומי.
איזה פוסט נעים ואינפורמטיבי, אני עוד בשלב הלמידה והגישוש אבל מאמינה שארכוש כמה בעזרת הקופון וההמלצות שלך בקרוב. מתרגשת לנסות 🙂
האם יש תוקף לקופון?
תודה רבה! מעניין מאוד!
תודה רבה ליאור, אני זוכרת את שלב הלמידה והגישוש וכמה כל המושגים הלחיצו אותי. 😅
לקופון לא אמור להיות תוקף – אם הוא לא עובד במקרה תכתבי לי.❤️
שלום.הדברים מלמדים.איפה קונים רפידות דקות לאיסוף הקקי?
היי ענת, הרפידות האלה נקראות "ליינרים", אני השתמשתי בשל צ'רלי בננה כששלחתי לגן והצוות היה מרוצה.
תודה אפרתי על פוסט מעולה!
אני גם שמתי עין על צ'ארלי בננה, מקווה להכנס לעולם ההחתלה הרב פעמית בקלות 😉
תודה יקירה! מבטיחה להיות פה כדי לעזור ☺️
תודה רבה על המידע הרב שבפוסט, מה עושים במידה ואין לנו תכנית קצרה במכונה, וגם לא prewash?
היי גבריאל תודה רבה על כל המידע! אני גם מאוד אוהבת להשתמש בחיתולים של צ’רלי בננה ודווקא כן בעיקר בלילה בגלל יכולת הספיגה שלהם, אבל לאחרונה התחיל להיות ריח לא טוב אחרי כבר כמה שעות האם יש לך רעיון למה זה קורה?
היי עופרי!
העלת לי נשכחות. כשמשתמשים בחיתולים בלילה לאורך תקופה ארוכה הם באמת סופגים הרבה פיפי למשך הרבה שעות. הרפידות של צ'רלי הן מיקרופייבר אז זה מעלה את הסיכוי שבשלב כלשהו הם יתחילו להריח.
הפתרון שלי לזה (שכמובן לקחתי מקבוצת סודות בפייסבוק) היה לכבס את חיתולי הלילה מדי פעם על 60 מעלות.
{חשוב לדעת שצ'רלי מסירים אחריות מחיתולים שכובסו ביותר מ-40 מעלות, אז הפעולה הזאת מסירה אחריות.
אני עשיתי ככה ולא נתקלתי בשום בעיה, מה גם שאם החיתול בן יותר משנה האחריות ממילא נגמרה.}
אם גם זה לא עוזר, יש עוד פתרון שכולל קצת אקונומיקה. אני לא זוכרת אותו במדויק כי עברו כמה שנים, אבל אם תצטרכי אעזור לך לחפש את הפתרון בקבוצת סודות.
החתלה נעימה ותעדכני שהצליח!