סיור במטבח המינימליסטי שלי! פוסט עמוס בתמונות

אני רוצה לפתוח את הפוסט הזה בהודעה מרגשת עבורי.

לאורך כל סדרת סיור בית מינימליסטי שלי, כל הזמן כתבתי שבקרוב אנחנו עוברים דירה לדירה קטנה יותר. היינו אמורים לעזוב כבר באפריל, אבל אז הגיעה הקורונה וכל הדברים השתנו. לא היה קל למצוא ולעבור דירה במהלך החודשים האלה, ונשארנו פה עוד קצת.

אחרי שההגבלות קצת שוחררו, עשינו מעשה וקנינו בית. בית שיהיה ממש שלנו. .🏡 ובעוד חמישה חודשים נקבל את המפתחות ונוכל להיכנס.

בית קטן בערבה (באילת)

אתם יכולים לתאר לעצמכם שהבית החדש שלנו קצת קטן יותר.

למעשה, הוא קטן ביותר מחצי מהבית הנוכחי!

כשסיפרתי על המסע שלי למינימליזם, סיפרתי איך התגלגלנו מדירת 2.5 חדרים בתל אביב לדירת חמישה חדרים ענקית באילת. במהלך המסע התבהר לי פתאום שאנחנו ממש לא צריכים את כל המקום הזה, וידעתי שאנחנו חייבים לעבור לדירה קטנה יותר שתואמת את הצרכים שלנו.

וגם המטבח בית החדש ממש קטן.

אחד הדברים שאני חוששת מהם הוא איך נסתדר במטבח הקטנטן בדירה החדשה?

המטבח בדירה הנוכחית הוא ענקי, והאמת שזה תענוג.

המטבח המינימליסטי שלי במבט על

אנחנו מבשלים המון.

בתור משפחה טבעונית שמשתדלת לאכול בריא, אוכל זה דבר שאנחנו מתעסקים איתו יחסית הרבה. חשוב לנו לבשל את המוצרים שלנו בעצמנו מחומרי גלם איכותיים, ולהמעיט בקניה של מוצרים מוכנים ומעובדים. המון פעמים אורי ואני מבשלים בו ביחד, וגם הילדים אוהבים להצטרף. 

 המטבח הוא האזור הכי חי בבית! אורי ואני נמצאים בבית כל היום, והמטבח שלנו פעיל מהבוקר עד הלילה. אנחנו אוכלים כמעט רק בבית, ואנחנו מבשלים המון.

כמה התחמקתי מהפוסט הזה

כבר ראיתם כמעט את כל הבית שלי – את הסלון, חדר השינה, חדר הילדים.. אבל את המטבח לקח לי הכי הרבה זמן לפרסם.

כל הזמן חשבתי איך בשביל הפוסט הזה אצטרך לוודא שכל הכלים שטופים ובמקומם, שכל המגבות נקיות ומקופלות, שהמטבח נקי, שאין בסביבה מי שירצה בדיוק להכין כוס קפה (אורי), לאכול כריך (מעיין), או סתם לבלגן את המטבח (שקד).

וכמובן ברקע תמיד מציקות המחשבות על התגובות שיגידו לי שזה בכלל לא מטבח מינימליסטי, ואולי גם גורמות לי לדחות את המשימה.

אבל אני יודעת שאני כן רוצה לשתף, ואני יודעת שגם אתם רוצים לראות. זה יהיה ממש נחמד להשוות בין המטבח הענק הזה למטבח הקטן בדירה החדשה, וזה יהיה ממש כיף לשתף אתכם בהבדלים, הרי כל המטרה של הבלוג היא לשתף במסע שלי!

אז גם אם חלק מהכלים היו במדיח, והארונות לא הכי מסודרים, אני יודעת שתסלחו לי. כי אנחנו לא פה בשביל תמונות אינסטגרמיות, בשביל זה יש את אינסטגרם. אנחנו פה בשביל שיתוף כנה.

אני בטח לא בסוף המסע, ורק מלראות את התמונות האלה אני כבר רואה איפה אני יכולה לצמצם עוד.

צד שמאל של המטבח המינימליסטי שלי

מטבח מינימליסטי?

אולי הוא לא הכי מינימליסטי, וסביר להניח שלרוב הקוראים שלי יש מטבח קטן יותר, אבל בשבילי הוא אחרי צמצום גדול!

למה בשבילי הוא מטבח מינימליסטי?

אני משתמשת בכל מה שיש בו. ותמיד בודקת אם אני יכולה לעשות שימוש כפול בכלי מסוים במקום להחזיק שני כלים שונים.

כשיש הרבה מקום אחסון – קל לאגור. קל למלא את המזווה בעוד גיבויים, קל לאגור עוד קצת קופסאות פלסטיק ועוד שקיות ועוד… ואין תמריץ אמיתי לסדר ולנפות, כי אין חוסר במקום.

למרות זאת דאגתי למיין ולסנן, להוציא כלים שלא בשימוש, סירים מיותרים, אפילו מזון יבש שישב וחיכה ליום שנתחיל לאכול שעועית אזוקי…

הוא לא הכי מצומצם שלו, אבל אני יודעת שיש לי התחלה טובה מאוד למעבר הקרוב.

לשם הנוחות אני לוקחת אתכם למסע בכיוון השעון.

קחו נשימה, מטבח מינימליסטי – מתחילים.

בר המים ומכונת קפה - גם במטבח מינימליסטי
בר המים ומכונת הקפה

מינימליזם זאת לא סגפנות, ואפשר להחזיק בכל מה שעושה לנו טוב, גם במטבח מינימליסטי. אני באמת לא חושבת שנוותר בקרוב (אבל מי יודע?).

דווקא מכונת הקפה היא מועמדת מושלמת למכירה. למרות שרצינו להיות אנשים ששותים קפה ממכונה, ולמרות שבאמת היה לנו טעים, גילינו שבעצם שנינו מעדיפים רוב הזמן פשוט להכין נס (שהוא יותר מהיר להכנה, דורש פחות התעסקות ופחות כלים לשטוף). והמכונה יושבת בבית ומשמשת למען האמת רק לאורחים.

 

המיקרו שלנו התקלקל

ניסינו לראות איך אנחנו מסדרים בלעדיו, וגילינו שאנחנו מסתדרים לא רע. החלופה של חימום אוכל עם קצת מים במחבת התגלתה כפשוטה כמעט בדיוק כמו מיקרו, ואפילו יותר טעימה. הכנת דייסת שיבולת שועל בסיר לא לוקחת יותר עבודה.

ובכל זאת החלטנו שאנחנו רוצים לקנות לעצמנו מיקרו לדירה החדשה, כי זה בכל זאת יותר נוח לנו שיש מקום לחמם את הקפה שהתקרר, ולהכין את הדייסה בתור הקערה שלה. 

עכשיו אנחנו יודעים שבדקנו את הנחיצות של המיקרו והחלטנו שמשתלם לנו להחזיק על השיש את המכשיר הגדול הזה, שגורם לי לעומס בעיניים, שצריך לנקות… ולקחנו החלטה מודעת.

סירים וכלים חשמליים במטבח המינימליסטי שלי

מתחת לבר המים נמצאים הכלים החשמליים שלנו – מעבד מזון, נינג'ה, מקציף חלב, מעבד מזון מיני לשימוש יום יומי), מטחנת תבלינים (שמשתמשת אותנו לטחינה של זרעים), והטוסטר.

אנחנו אמנם משתמשים בטוסטר כמעט כל יום, אבל אני מוצאת שהרבה יותר נעים לי שהשיש נקי מגירויים מיותרים, ובסוף השימוש פשוט מחזירה את הטוסטר לארון.

במחלקת הסירים והמחבתותיש לנו סיר גדול לפסטה ומרק, מחבת אחת, ווק אחד גדול, מסננת, ועוד שני סירי אורז קטנים שבזמן הצילום היו במדיח. בנוסף יש לי שתי תבניות פיירקס בינוניות.

פריז פינת ניו יורק (פינת אילת)

או במילים אחרות – הארון הפינתי. מה לא נכתב עליו, כמה פתרונות המציאו בשבילו. הדרך היחידה שבה הארון הזה הוא לא מעצבן היא כשמבטלים אותו.
(לחיצה על כל תמונה תגדיל אותה.)

מה נמצא אצלי בארון הפינתי?

תוכלו למצוא בו חלק ממוצרי המזווה של הבית וכמה כלים בשימוש תכוף:

  • הקופסה הכחולה, דווקא נמצאת במיקום מאוד נוח והיא יוצאת ונכנסת כל יום מהארון. יש בה פומביה, נפת קמח, כלי מידה למים חמים ומשפך קטן (שנחיצותו לא ברורה, ולדעתי לא יזכה לעבור דירה איתנו.)
  • אריזות סגורות של פסטות, קטניות ודגנים
  • שימורים
  • סיר גדול מברזל יצוק, שאני לא משתמשת בו לעתים קרובות אבל הוא בהחלט חשוב (כי בינינו אין על טעם של תבשיל שנכנס לתנור…)
  • סלסלת "ג'אנק חטיפים" שבעת הצילום נראית קצת משעממת ומכילה כמות לא הגיונית של רסק תפוחים
  • פינת החוסר אקולוגיה – ניילון נצמד ונייר אלומיניום שבאמת נמצא בשימוש לעתים רחוקות.
  • שאריות חלב עמיד שנשלח אלינו בטעות בתקופת הקורונה
מזווה מינימליסטי
המזווה המינימליסטי שלי

קמח מים

מעל התמי 4 נמצא אזור חשוב:

  • אזור הקמחים, הדגנים והקטניות.
  • הכוסות שלנו (3 גדולות ו3 קטנות)
  • הספלים שלנו (ארבעה)
  • כוסות לילדים (4 כוסות נירוסטה שהיו בקופסת הפיקניק אבל הילדים מבקשים לשתות בה, ו-4 כוסות פלסטיק עם מכסה)
  • קפה, סוכר, תה וכדומה

ארונות מטבח מינימליסטים

המטבח שלנו ממש לא חף מארונות.

ארונות מטבח מינימליסטים

אנחנו מגיעים בסיור שלנו לארונות המרכזיים, אלה שנמצאים ממש מעל הכיור.

מה נמצא אצלי? (תמונות בהמשך הפסקה)

  • בארון השמאלי ביותר יש לי שני קנקנים, שתי תחתיות לסירים חמים וסכין גירוד (ללכלוכים עקשניים מאוד). המדף העליון ריק. 

 

ארון שמאלי מעל הכיור:

  • תרופות של כל בני הבית. ומסתבר שזה לא מעט. עם שני ילדים קטנים המדף הזה מתמלא די מהר… אני דואגת לעשות שם מעבר אחת לכמה חודשים ותמיד יש דברים להוציא.. משחות שלא בתוקף, סירופים וכו'..
  • קופסה עם כל בקבוקי המים שלנו (בממוצע אחד לבן בית😅)
  • שקיות רב פעמיות לנשנושים
  • פירות יבשים, ולפעמים מסתננים לשם קצת אגוזים (שאמורים להישמר במקפיא)

 

בארון האמצעי:

  • קופסאות פלסטיק (הארון הזה לא נוח לשימוש למרות המיקום המעולה שלו, אז אנחנו ממעטים להשתמש בו)

 

בארון הימני:

זה הארון שאנחנו משתמשים בו הכי הרבה. נמצאים בו הכלים שלנו:

  • צלחות הקורנינג שלנו: קניתי אותם עם הרעיון הגאוני של להשתמש בהן כדי להחליף גם את הצלחות שלנו וגם את של הילדים (מדובר בצלחות מזכוכית יחסית עמידה שלא נשברת בקלות). זה אכן עובד יופי אבל אני חייבת להודות ששקד הצליח לשבור קערה אחת.
    כמה? יש לנו סט של 6 צלחות גדולות, 6 צלחות קטנות ו6 קערות, וזה בול בשבילנו למשפחה של 4 נפשות.
    ולפני שתשאלו – אם מגיעים אורחים, אני מוציאה גם צלחות פלסטיק מקופסת הפיקניק שלנו.
  • קערות ערבוב והגשה
  • ספר המתכונים האהוב עלי – בישול טבעוני ישראלי של גלי לופו אלטרץ, וקופסת המתכונים שלי
  • בקבוק יין גרוע אחד (שוב שאריות מהקורונה, תקופה שהגבירה את צריכת האלכוהול ברוב משקי הבית  😁)
  • קליפסים לסגירה של שקיות

משאלה אחת ימינה

אנחנו מגיעים לצד הימני של המטבח, עם מגירות המטבח שלי, עוד ארון שנמצא ליד הכיריים ובו אני שומרת את השמנים, ועוד קצת קשות כמו רסק עגבניות. יש שם גם כמה כלים שלא נמצאים מספיק בשימוש כדי לזכות במקום על השיש

מגירות במטבח מינימליסטי

אני מאלה שמחליפים מגבת מטבח וסמרטוט לפחות פעם ביום.

כמו שסיפרתי, אנחנו נמצאים במטבח ומשתמשים בו הרבה, כך שבקלות יוצא לי להחליף מגבת מטבח גם שלוש פעמים ביום. לכן אין לי בעיה שיהיו לי הרבה מגבות וסמרטוטי מטבח שאני יכולה לכבס אחת לשבוע. יש לי בדיוק כמות שתתאים למגירה.

יש לנו גם שני קולפנים! גילינו שקורה לנו המון שאחד במדיח ואנחנו רוצים בכל זאת לקלף משהו, אז החלטנו שמתאים לנו שיהיו לנו כרגע שני קולפנים. אני יודעת שזה נשמע מצחיק לחשוב כל כך הרבה על קולפן, אבל בעצם זאת בדיוק המהות שלנו – לחשוב על כל מה שנמצא אצלנו בחיים, ולא לקחת כמובן מאליו.

תבניות

מתחת לתנור נמצאות התבניות שלי.

כשעשיתי את הסינון הראשון חשבתי שנשארתי עם כמות ממש מינימלית, ומאז עברתי המון דרך, וכבר במבט חטוף בתמונה אני יודעת בוודאות איזה תבניות לא יעברו איתנו דירה.

Circle of life

פינת המחזור במטבח המינימליסטי שלי

הפינה האחרונה בסיור היא פינת המחזור שלנו, אנחנו מפרידים בין אריזות לנייר, וגם הילדים יודעים איזה פח שייך למה (הימני לאריזות והשמאלי לנייר, אם אתם רוצים לדעת).

הפחים עצמם הם מאיקאה, ואני לא יכולה להגיד שזה פתרון סופר נוח, אבל הוא יחסית סביר ועושה את העבודה.

זהו, הסיור במטבח המינימליסטי שלי הגיע לסיומו.

יהיה מאוד מעניין לראות איך נסתדר במטבח החדש שלנו, ומה יהיו באמת ההבדלים בין המטבח הענק הזה לבין המטבח הקטן שם.

מה חשבת על המטבח שלי? היית מצליחה לבשל בו? היית מוצא את עצמך בין הארונות? ספרו לי בתגובות.

הרשמה לניוזלטר:

10 תגובות

  1. תודה על השיתוף!
    יחסית למשפחה שמבשלת הרבה ואוכלת הרבה בבית, אתם מצליחים להסתדר עם מעט כלים. הכיצד?
    את לא זקוקה לעוד קערות ערבוב?
    לקקנים לפשטידות?
    קופסאות אחסון?
    כפות עץ ומריות עץ לבישול במחבת וסיר?
    רק מגירות האביזרים שלי גורמות לי להזיע 😅

    1. היי אילנה!
      האמת שלא, לא חסרים לנו כלים. מה שיש לנו הוא ממש מספיק, אבל הוא בדיוק-
      בדיוק מספיק לסשן בישול שבו אני משתמשת ב3 להבות כיריים ובתנור ב"וז. אבל זהו, אלה כל הכלים. אם אני ארצה להכין אחר כך עוד משהו – אני אצטרך לשטוף כלים. 🙂

  2. קראתי בעיון רב ומאוד אהבתי את הפוסט! אנחנו בקרוב עוברים דירה ויהיה לנו דווקא יותר מקום אחסון שם, אבל גרמת לי לחשוב שזה שיש הרבה אחסון לא אומר שצריך למלא את כולו ובהחלט יש מקום לסנן את מה שקיים ולא בשימוש אצלנו.

    1. תודה יערה, זה בהחלט אחד הדברים שחשובים לי לזכור – אין צורך למלא כל מדף וכל ארון, רק כי הם שם.
      בהצלחה במעבר!

  3. אני קדה קידה עמוקה למינימליזם 🙏
    בתור מי שסובלת קשות מעודף של דברים בבית אני יכולה לשאוב עוד ועוד השראה ממה שאפשר להוציא בשמחה מהמרחב 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקרוא עוד ממני?

כדאי להירשם לניוזלטר. אני שולחת עדכון אחת לשבועיים.

רוצה לקרוא עוד ממני?

כדאי להירשם לניוזלטר!

אני שולחת עדכון אחת לשבועיים. בלי ספאם.