הסוד שלי לבית מאוורר, מסודר ומינימליסטי

היום אני רוצה לתת לכם את הטיפ הכי גדול שלי לתהליך הצמצום בבית. הטיפ שנותן את האפקט הכי גדול ביחס לגודל הפעולה. הטיפ שיגרום לכם לראות מרחבים נקיים ולאנשים להיכנס אליכם הביתה ולהגיד – וואו, איזה שינוי! והטיפ הזה הוא – הוציאו רהיטים.

אני כותבת פה לא מעט על הוצאת חפצים, והרעיון של הוצאת חפצים מהבית כבר די התקבל אצל רובנו. למארי קונדו יש חלק גדול בהבאת הרעיון לתודעת רחבה, ובכלל לרוב כשמדברים על יצירת סדר בבית דואגים לציין שאם יש לנו יותר מדי דברים, זה פשוט לא יעבוד. תמיד נצטרך למצוא עוד ועוד פתרונות סידור וארגון לחפצים האלה.

יותר מדי רהיטים

יותר מדי רהיטים

אני לא יודעת מה איתכם, אבל לאורך השנים בשכירות עברתי לא מעט דירות. בכל דירה גיליתי שחסר לי פתרון מסוים – איזה כוננית או שידה לפינה הזאת, ואולי שולחן קטן לפינה ההיא. 

אז בכל מעבר כזה יצאתי לסיבוב קצר בחנויות הרלוונטיות – איקאה, מקס סטוק, הום סנטר.. אתם יודעים. עם השנים, צברתי כמות מכובדת של רהיטים! מדפים לספרים, שידות, כונניות, שולחנות קטנים וגדולים, מגירות. רהיטים שישמרו את החפצים שלי. 

ובכל פעם שנכנסתי לדירה חדשה, התחלתי לשחק טטריס עם הרהיטים – איפה כדאי לשים את השידה הזאת? אולי נעביר את הארון הזה לקיר ההוא? 

אבל לרגע לא עצרתי לחשוב – רגע, אולי כבר אין לי צורך בשידה הזאת?

המחיר האמיתי של הרהיטים

המחיר האמיתי של הרהיטים

הבית שלי צריך לשרת את הצרכים שלי עכשיו. לא את צורכי העבר שלי. 

יתכן ובעבר היה לי צורך ברהיטים האלו, אבל עכשיו כבר לא.

בכך שאנחנו משאירים אותם בבית אנחנו מייצרים לעצמנו עוול במספר תחומים:

1. הרהיטים תופסים לנו מקום בבית

כשיש פחות רהיטים המרחב הרבה יותר נקי ונעים לעין, והסביבה שלנו מרגישה נעימה ומסודרת יותר. זה משמעותי גם בדירות קטנות וצפופות וגם בדירות גדולות – פחות רהיטים במרחב נותנים לנו מרווח. אוויר לנשימה.

2. לרהיטים הללו יש מחיר

על כל הרהיטים האלה אני משלמת כל הזמן – אני משלמת שכר דירה גדול יותר עבור דירה גדולה שתכיל אותם, אני משלמת ארנונה גבוהה יותר על המקום שהם תופסים לי בבית, אני משלמת בזמן שבו אני מבלה בלנקות אותם ולדאוג להם, אני משלמת עליהם כסף להובלה בכל פעם שאני עוברת דירה, ואני משלמת עליהם בדאגות – שומרת עליהם, שלא יהרסו, שלא יתלכלכו וכן הלאה.

3. הרהיטים הללו הם שער כניסה לבלאגן נוסף

ברגע שאנחנו משאירים רהיטים בבית אנחנו מאפשרים לעוד בלאגן להצטבר עליהם. אחרי שאנחנו מסיימים לפנות מדף או מגירה, אנחנו מרגישים טוב. יש לנו מקום פנוי! ברגע שהמקום הפנוי הזה נשאר, חפצים נוספים מוצאים את דרכם לשם באופן לא ברור… כאשר יש לנו מקום ריק לאחסון, אנחנו לא עוצרים לחשוב האם פריט מסוים שהגיע אלינו חשוב והאם זה נכון לשמור אותו – פשוט כי יש לנו מקום לאחסן אותו בו. אבל בהמשך יגיעו עוד פריטים וחפצים, ואתם כבר יודעים לאן זה מוביל. במובן הזה, הרהיט הריק או ריק למחצה הוא gateway drug לעוד בלאגן! 😉

כשיש לנו משטח עליון ריק אנחנו מניחים עליו מפתחות, ואז רק מכתב מהביטוח, רק מרשם לתרופה, רק את התרופה… המשטח הופך ל-catch all – מקום לשים עליו דברים שאנחנו לא יודעים איפה לשים. כלומר בלאגן. כשאין לנו הרבה מקומות חשופים שכאלה, אנחנו צריכים לעצור לעתים הרבה יותר קרובות כדי לסדר. אצלי בסלון זאת ארונית הנעליים בכניסה – אבל רק היא. היא המשטח היחיד שיש לי להניח עליו חפצים תועים. כך שברגע שהיא מתמלאת, מה שקורה די מהר, אני מיד צריכה להתפנות לכדי לסדר ולבדוק מה אני צריכה ומה בעצם כבר לא.

מה אם אצטרך אותו בעתיד?

אבל מה אם אצטרך אותו בעתיד?

הבית שלי צריך לשרת את הצרכים שלי עכשיו. לא את צורכי העתיד שלי. 

נכון, זה יכול להיות קצת קשה להיפטר מרהיט. זה "חפץ" ממש גדול. וככזה הוא גם עלה לנו לא מעט כסף ואנחנו חשים אשמה בבואנו להיפטר ממנו. ומה אם נצטרך אותו בעתיד? 

אבל הבית שלנו גם לא צריך לשרת את צרכי העתיד שלנו. הבית שלנו הוא לא מחסן לעת חירום בעתיד. הוא חוף מבטחים שאנחנו חוזרים אליו בסוף היום, והתפקיד שלו הוא לגרום לנו להרגיש הכי נעים שאפשר, הכי בבית.

אם באמת נצטרך רהיט כזה או אחר בעתיד, תמיד נוכל למצוא רהיטים בקבוצות למסירה או יד 2. או אפילו לקנות חדש בכל הכסף שחסכנו בגישה הזאת.

אבל האמת היא שככל שמעמיקים בתהליך, וככל שמדייקים לעצמנו מהם הדברים שאנחנו באמת זקוקים להם, כך יש לנו פחות חפצים לאחסן. ובהתאם, יש גם פחות צורך בפתרונות אחסון. כמות החפצים שלנו לא אמורה לגדול – כי ככל שנביא הביתה חפצים חדשים, כך גם נמשיך להוציא דברים מהבית.


אני יודעת שלא תקפצו מיד עכשיו מהספה ותמסרו ארון, אבל תנו לפוסט לשקוע.. ותחשבו אם אולי יש לכם רהיטים בחיים שאתם לא באמת צריכים. כמו שכתבתי בהתחלה – זה אחד הדברים שנותנים את האפקט הכי משמעותי!

ואם אתם צריכים עוד קצת מוטיבציה והכוונה, אני ממליצה לעבור גם בפוסט שעוסק באיך מתחילים במינימליזם, ואיך מוצאים זמן.

אני מזמינה אתכם לשתף אותי בתגובות במחשבות שלכם על הפוסט, אני אשמח לשמוע מכם.

Picture of אפי
אפי

אמא, מינימליסטית, כותבת.

הרשמה לניוזלטר:

6 Responses

  1. כל כך נכון
    הגעתי למסקנה הזאת גם מלפני כמה שנים וככה יצא שכל פעם הוצאתי עוד שידה ועוד שידה מהבית
    לי זה נתן הרגשה שהבית פחות "קורס" עליי, היה לי פחות רהיטים לשמור עליהם נקיים (תפקיד שלי בבית) וגם בעלי אהב כי היה לו קל יותר לשטוף את הרצפה (תפקיד שלו בבית)
    לא מתגעגעת לאף רהיט שמסרתי

  2. היי אפרת, תודה רבה על הפוסט! בעקבות הקריאה שלו ממש נפתחו לי העיניים. אנחנו הורים לתינוק בן ארבעה חודשים ועם הגעתו לעולם הצטרפו משטחי פעילות, טרמופינה, עגלה וכל הכיף הזה שלא השאיר בבית רצפה…. בזכות הפוסט שלך היה לי האומץ להעיף מהסלון את הספה הלא נוחה שרק הכלבים יושבים עליה ואת מזנון הטלויזיה מהדיירים הקודמים, ומגירותיו מלאות ג'אנק ואת הטלוויזיה עצמה אנחנו לא מפעילים בכלל… אולי זה נשמע קיצוני אבל זה בדיוק השינוי שהבית שלנו היה צריך כרגע!

    1. וואו לרה איזה כיף לשמוע! מתחברת לעומס שתינוק קטן יוצר בבית. לפעמים השינוי נשמע קיצוני אבל אחרי שעושים את זה מבינים כמה בעצם זה היה נכון.❤️
      תודה רבה על העדכון!

  3. זה נכון שהבית והחפצים צריכים לשרת את הצרכים הנוכחיים ולא צרכים מהעבר או מהעתיד, אבל לצורך העניין אם יש לי בגדים איכותיים ויקרים מלפני שלוש שנים ועליתי המון במשקל והם לא טובים עלי יותר אני אצטרך לזרוק אותם לפי הדברים שלך. ואם אני ארד במשקל אני אצטרך שוב לקנות בגדים שיתאימו למצבי… מה שאומר שאני לא חוסכת כסף, אלא להפך. אמנם יהיה מסודר אבל לא כלכלי במיוחד…

    1. היי הילה, ברוכה הבאה!
      הפוסט מדבר על רהיטים ולא על בגדים 🙂 רהיטים לוקחים הרבה יותר מקום בבית מעוד שני זוגות מכנסיים.
      אבל כן, אני לא רואה טעם בלשמור בגדים מלפני שלוש שנים ש*אולי* יתאימו לך בעתיד *אם* תרדי במשקל. מי אמר שכשתרדי במשקל עדיין תאהבי את הבגדים האלה?

  4. השאלה מה לעשות במקרה שאתה די צריך את הרהיט אבל הדירה קטנה? יש לי שולחן , לפני שהיה לי אותו הייתי מקבמנת כל מיני פתרונות אבל זה בהחלט לא היה כזה נוח , עכשיו מחד אחד יותר נוח לי עם השולחן והוא די בשימוש , מצד שני זה תופס מקום הופך את הדירה ליותר צפופה , ואני באמת מתלבטת מאד מה עדיף לי הנוחות שיש לי שולחן או הנוחות של עוד מרחב בדירה הקטנה? קיצר יש מצבים שזה ממש לא פשוט ונראה שבדירה קטנה מה שלא נעשה נצטרך להתפשר השאלה מה יהיה יותר טוב?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה עוד מינימליזם?

כדאי להירשם לניוזלטר. אני שולחת עדכון אחת לחודש.

רוצה עוד מינימליזם?

כדאי להירשם לניוזלטר!

אני שולחת עדכון אחת לחודש.